Vous êtes ici : Accueil > Activiteiten > Huidige activiteiten

 

De verdwijning, in 2008, van het Pasteur Instituut in België, heeft ons ertoe genoopt de naam en de doelstellingen van onze vereniging aan de nieuwe realiteit aan te passen; de aangebrachte wijzigingen gebeurden in onderling akkoord met de algemene directie van het "Institut Pasteur" te Parijs (IPP), meer bepaald met de directie van het "Réseau International des Instituts Pasteur" (RIIP), het Internationaal Netwerk van Pasteur Instituten. Momenteel spitsen de activiteiten van onze vereniging zich toe op het verlenen van onderzoeksbeurzen.

In de periode 2014-2017, hebben wij onderzoeksbeurzen toegekend aan 12 doctoraatsstudenten en 2 posdocs. De onderzoeksprojecten situeren zich voornamelijk binnen het domein van de mycobacteriologie en de parasitologie. Momenteel realiseren de onderzoekers hun projecten in de laboratoria van de Université Libre de Bruxelles (ULB), de Universiteit Gent (Ugent) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG). De samenwerkende laboratoria van het “Internationaal Netwerk van Pasteur Instituten” (Réseau International des Instituts Pasteur) zijn het “Institut Pasteur”, Parijs, het “Institut Pasteur de Lille” en het “Institut Pasteur de Madagascar” en het "Institut Pasteur du Cambodge".


Momenteel organiseren wij 2 sessies per jaar voor de indiening van de beursaanvragen (deadlines : 1 april en 1 novembrer)

 

 

Artikelen

  • Publicaties sinds 2014 - Juillet 2019

    PUBLICATIONS 2014
    Kassem, A., Pays, E. and Vanhamme, L. (2014) ’Transcription is initiated on silent variant surface glycoprotein expression sites despite monoallelic expression in Trypanosoma brucei’, Proc Natl Acad Sci U S A, 111(24), pp. 8943-8.
    Pyana Pati, P., Van Reet, N., Mumba Ngoyi, D., Ngay Lukusa, I., Karhemere Bin Shamamba, S. and Büscher, P. (2014) ’Melarsoprol sensitivity profile of Trypanosoma brucei gambiense isolates from cured and relapsed sleeping sickness patients from the (...)